最近見到有人SHARE呢間DOUBLE 8,環境好似幾好,所以同朋友一試。原來現場唔係好大,店面細細,真係一間小店。由於我地下午茶時間去,所以我地每人點左一份下午茶,貪佢跟埋飲品。辣肉腸芝士配酸種麵包 HK$68 (包飲品)辣肉腸只有三小片,略嫌唔夠喉。酸種麵包咬落非常鬆脆,有D似食緊PIZZA。不過實際真係一陣風,唔會飽肚,下午茶黎講只可以講用黎過口癮。另一個叫左溫泉蛋沙律HK$88 (包飲品)沙律菜+溫泉蛋+合桃,好健康嘅配搭,味道可以,酸酸甜甜,但性價比唔高。跟餐飲品,點左凍朱古力+凍咖啡,正正常常。由於真係唔夠飽,我空肚來的,所以叫左兩個正式主菜醫肚。燒豬肋骨 HK$288份量感覺上大好多,燒烤醬都好好味,但骨與骨之間有D軟骨好難切,要靠店員囉返入廚房幫手切開。骨非常之粗,肉唔多,但只係勝在夠滑。朋友話佢個伴碟牛油薯蓉好好食,好出色!黑松露煙三文魚PIZZAPIZZA味道還可以,有蕃茄醬香甜+煙三文魚的咸香味,偶爾食到少少黑松露醬,都好味,但餅底頗硬,唔係脆身果種,我嫌佢個批底唔夠鬆軟,硬左D,如果鬆軟D會正好多。整體份量偏少,適合女性聚餐,我地男性來應該食唔飽,因為佢份量真係

原來現場唔係好大,店面細細,真係一間小店。

辣肉腸芝士配酸種麵包 HK$68 (包飲品)

辣肉腸只有三小片,略嫌唔夠喉。
酸種麵包咬落非常鬆脆,有D似食緊PIZZA。

另一個叫左溫泉蛋沙律HK$88 (包飲品)

跟餐飲品,點左凍朱古力+凍咖啡,正正常常。

由於真係唔夠飽,我空肚來的,所以叫左兩個正式主菜醫肚。

燒豬肋骨 HK$288

骨非常之粗,肉唔多,但只係勝在夠滑。
朋友話佢個伴碟牛油薯蓉好好食,好出色!

黑松露煙三文魚PIZZA

整體份量偏少,適合女性聚餐,我地男性來應該食唔飽,因為佢份量真係唔大份,可能貴精不貴多吧。
2022-05-20