餐廳: 八月花 (皇室堡)
資訊:

餐廳: 八月花 (皇室堡)
資訊:

2020-01-29 2823 瀏覽
年初四, 同屋企人去飲茶, 一行四人,黎到銅鑼灣皇室堡,聽講呢間八月花係新開的. 過黎試一試, 今日都幾多人出黎飲茶,要限時90分鐘.我地一共叫左8碟, 888 好意頭.1.     四喜臨門4粒燒賣,各有唔同配搭:1粒配乾瑤柱, 1粒配帶子, 1粒配發菜,1粒就富貴D配迷你鮑魚; 我就食左燒賣配迷你鮑魚, 但粒鮑魚就咸左少少, 燒賣都唔錯,夠彈牙,夠Juicy2.     花膠瑤柱灌湯餃 X 2花膠比較腥左少少,唔太軟身, 老人家應該食唔到,灌湯餃就大大粒,加賣D 湯一齊進食, 好滋味3.     鵝肝蟹子脆春卜卜脆, 十分香口, 值得推介,但就食唔太出有鵝肝味4.     一口鮑魚撻鮑魚配蛋撻, 幾match, 幾好味, 一咸一甜, 味道中和5.     蝦餃就一般,無咩特別,D蝦都算新鮮, 彈牙6.     椰皇棉花雞雞肉好鮮嫩, 有鮑魚片和魚肚short晒D 汁……好好味7.     椰皇燉燕窩都算足料幾多燕窩下, 奶味勁濃, 再配賣D 椰子肉.唔錯茶位每人$15; 另外有一碟前菜都係$15.
我地一共叫左8碟, 888 好意頭.

1.     四喜臨門

2.     花膠瑤柱灌湯餃 X 2

3.     鵝肝蟹子脆春
卜卜脆, 十分香口, 值得推介,但就食唔太出有鵝肝味

4.     一口鮑魚撻

5.     蝦餃
就一般,無咩特別,D蝦都算新鮮, 彈牙

6.     椰皇棉花雞
雞肉好鮮嫩, 有鮑魚片和魚肚short晒D 汁……好好味

7.     椰皇燉燕窩
都算足料幾多燕窩下, 奶味勁濃, 再配賣D 椰子肉.唔錯

茶位每人$15; 另外有一碟前菜都係$15.
2020-01-28
$137.5 (午餐)
  • 鵝肝蟹子脆春