2024-01-18 246 瀏覽
響坊間熱鬧街道中,朝著張門面都係咁吸引人嘅店行去。今次食評目標,係嗰間擺滿漂亮蛋糕令人垂涎三尺嘅餐廳。🍰首先,個草莓西瓜蛋糕真係夠晒驚喜。餅底用嘅杏仁,食落口感上嚟啱啱好,唔會過硬或者勁乾。夾心部分嘅西瓜同草莓,清新解熱,加埋淡淡嘅玫瑰香味,好食到停唔到口。玫瑰花辦點綴,賣相粉嫩,靚到不得了,一眼望去已經覺得賞心悅目。嗰個斑斕芒果紫米蛋糕,就食到一個fusion嘅新感覺。口感層次分明,一層層嘅芒果、紫米,同班蘭忌廉相間,每一啖都至好唔同。食落去既清香又充滿熱帶水果嘅鮮甜。至於個菠蘿芝士蛋糕,酸酸甜甜,當中嘅芝士味平衡得好好,同菠蘿完美融合。飲品方面,檸檬冰搖咖啡絕對係夏日必飲嘅涼快選擇。柳橙鮮脆,咖啡香醇,兩者交融得就如你一腳踏入涼快嘅海灘一樣爽滑。啲草莓西瓜梳打仲可以解渴又唔會太甜,飲一口已經覺得呢個夏天嚟啦!🌞總括嚟講,呢間店嘅甜點係夠水準之餘,仲有種細膩嘅回味,真係值得一試再試。下次想食個啫喱般清新嘅甜味,或者食返個觸感豐富嘅珍珠奶茶,都知道要嚟邊度搵啦!🍓🍉🥥