2016-04-27
第一個感覺呢間店真係好適合小朋友去,成間店差唔多每一個角落都可以影相咁滯。至於味道我想俾笑臉同OK之間的,但因冇呢個選擇,再加上鴨鴨真係可愛,所以都係俾笑臉啦~ 入正題!今次係兩個大人加一個小朋友去,小朋友一個人食唔到一個餐,所以我地都只係叫左兩個餐,三個人食白汁海鮮飯呢個十分啱小朋友食,白汁有濃濃忌廉味,印象最深刻嘅係白汁內有蝦!雖然啲蝦食唔出有鮮味,但真係爽嘅。但啲心形紅蘿葡就似乎放過夜咁,收乾晒水。而主角立體造形嘅鴨仔 小妹有問過職員,鴨仔嘅黃色係黎自『薑黃粉』,薑黃粉係咖哩主要成份之一,味道係辣同帶苦,但鴨仔飯冇呢個問題,本人估計可能係因為要就住啲飯嘅顏色同大黃鴨相近,所以薑黃粉係就住就住黎落的。亦都因為呢個原因,所以本人認為呢個飯 好適合小朋友食。但係呢,立體鴨都有佢嘅弊處,鴨仔係由兩邊模造成,而上檯時,鴨仔已裂開,而影靚相就要就就啲位吉列豬扒配太陽蛋咖哩飯比起白汁海鮮飯,小妹更愛呢個咖哩飯,就咁睇個咖哩汁會以為佢係日式咖哩,但眾所周知,偏甜嘅日式咖哩唔似印度咖哩咁有辛辣味,而眼前呢個咖哩就好似將兩者溶合喺一齊咁,初嚐啲汁無論係樣定味道都係偏似日式咖哩,但之後就有少少辣辣地走
吉列豬扒配太陽蛋咖哩飯比起白汁海鮮飯,小妹更愛呢個咖哩飯,就咁睇個咖哩汁會以為佢係日式咖哩,但眾所周知,偏甜嘅日式咖哩唔似印度咖哩咁有辛辣味,而眼前呢個咖哩就好似將兩者溶合喺一齊咁,初嚐啲汁無論係樣定味道都係偏似日式咖哩,但之後就有少少辣辣地走出黎,輕淡但足以滿足我呢個愛食辣嘅人。再配埋個蛋黃仲係全生嘅雞蛋,更加係一重享受而塊炸豬扒更加不得不說,豬扒好厚,表面炸得好香脆,肉質亦都唔會話因為咁厚而變得又硬又乾。呢啲主題店,食物一上枱 大家都係電話食先,影完一大輪相,人先至開動食飯,我地都取笑自己,影完相個飯都凍晒啦~ 但事實係塊豬扒仲係出奇地熱辣辣 但呢個飯比海鮮飯出慢十分鐘到
飲品朋友要左唔使加錢嘅蘋果汁,最特別之處就係用鴨仔瓷杯裝
而我要左一杯要加十零蚊嘅提子特飲,認真唔推介呢杯嘢,完全冇味
題外話:我地係星期六去,餐廳上午十一點半開門,我地十二點到,完全唔使等就被安排入卡位,全場都有九成滿,我地坐低冇耐門口已經有人需要排隊等位了