2021-03-27 1209 瀏覽
我諗鍾意食鰻魚嘅朋友應該都聽過呢間舖頭,名代宇奈係日本好出名嘅平民鰻魚店,喺香港開咗分店都有一段日子,今次終於去咗試,雖然香港嘅價錢就比日本貴咗好多,但我覺得性價比仍然不錯,普通size鰻魚飯都唔洗$70,仲平過出面唔係專食鰻魚嘅餐廳✨-📌雙層鰻魚丼 ($108)今次貪心啲嗌咗雙層鰻魚丼,裏面兩片鰻魚嘅份量唔細,可以見到有返咁上下厚度,足夠俾你一啖鰻魚一啖飯咁食晒成碗😆一上枱就聞到淡淡炭燒味,肉質肥美,無燒到太乾身,亦無出現食鰻魚飯最驚會咬到魚骨嘅情況,可以好放心咁食🤞🏻不過面頭可以再燒耐啲,令到鰻魚有少少脆口會更好食見到menu寫住白飯任添,唔洗驚唔飽✨-📌鰻魚燒玉子 ($68)呢個燒玉子其實燒得幾好食,玉子唔會燒得太老,入口依然嫩滑,但個問題就係除咗頭尾兩舊鰻魚份量多啲,中間嗰幾舊鰻魚好似唔見咗咁🤧如果係想食燒玉子嘅都無妨一試,但係想食鰻魚燒王子嘅就唔使叫😂-~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~ ✨價錢:7/10👅味道:8.1/10🌌環境:7/10

📌雙層鰻魚丼 ($108)
不過面頭可以再燒耐啲,令到鰻魚有少少脆口會更好食
見到menu寫住白飯任添,唔洗驚唔飽✨

📌鰻魚燒玉子 ($68)
呢個燒玉子其實燒得幾好食,玉子唔會燒得太老,
入口依然嫩滑,但個問題就係除咗頭尾兩舊鰻魚
份量多啲,中間嗰幾舊鰻魚好似唔見咗咁🤧

~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~
✨價錢:7/10
👅味道:8.1/10