2017-07-23
***評分味道三星並唔係間野唔好食,只係我要求比較高,3星已經係合格線上今日接完女友就去附近既老爹到食晚飯,見到間野既名咁得意,想試下好耐,試完整體黎講算唔錯。入到去環境算寬敞,但冷氣唔太凍,加上天氣熱,所以有點唔自在,但餐桌環境都乾淨,不過不失。野食方面點左個黑椒牛仔骨飯,女朋友就點左個蜜桃煙鴨胸焗飯(配芝士焗薯蓉田螺)而野飲方面我地都係叫左凍珍珠奶茶。太耐無飲想試下。首先講下黑椒牛仔骨先,圖中可以見到有配菜,而我係會食配菜既人,所以我試左配菜先,街外整既配菜都無咩特別技巧,夠熟嫩已經好好,而佢都算做到,我比合格以上。之後到黑椒汁,稀左d,味唔算重,微辣少甜,如果唔係咁稀既話都算得上好既黑椒汁,牛仔骨方面,肉面有焦,睇得出無猛火快煎,口感一般,而且份量略少,夾雜骨頭幾口就食哂,試下洋蔥,煮得適中,但缺少鮮甜,最後黑椒汁伴飯,發現汁稀之餘仲少左d,但飯煮得唔錯,偏軟但唔會太濕。整體黎講味道還好,份量對我黎講偏少,我比3/5之後講下女朋友d野食(偷食左唔少haha)首先講個芝士焗薯蓉田螺,田螺得一粒我就無食,但個薯蓉有意外之喜,焗起即食,外脆內蓉,芝士味濃,幾好味。之後到個蜜桃煙黑胸焗飯
今日接完女友就去附近既老爹到食晚飯,
見到間野既名咁得意,想試下好耐,
試完整體黎講算唔錯。
野食方面點左個黑椒牛仔骨飯,
女朋友就點左個蜜桃煙鴨胸焗飯(配芝士焗薯蓉田螺)
而野飲方面我地都係叫左凍珍珠奶茶。太耐無飲想試下。
整體黎講味道還好,份量對我黎講偏少,我比3/5
之後講下女朋友d野食(偷食左唔少haha)
之後到個蜜桃煙黑胸焗飯,蜜桃食得出係罐頭蜜桃,略甜,黑胸無偷雞,真係焗出黎,味道不過不失,而重點要講既反而係個飯底,炒飯底好香,好好味,食得出蛋香,粒粒分明,總體不錯!
因為個飯底,依個飯我會比3.5/5
最後講下個珍珠奶茶,同街邊差唔多,但無咁甜,不過不失。
總體而言,老爹係間值得一試既餐廳,價錢我覺得尚可,間中食下可以接受。