2016-06-07 332 瀏覽
住係西環緊係要試下係西環既BAR啦呢個真係好靜好舒服好有格調,好岩幾個FD去吹下水咁我就唔太好酒既,不過我朋友就話呢杯Hush Health Cider好岩唔太飲酒既人試,我就覺得佢唔似啤酒咁咁苦,都算接受得到既!呢杯紅茶就覺得麻麻,可能我飲開甜既野,所以呢個我覺得有D澀,唔似平時用開既茶黎沖,亦都冇加到糖漿之類,可能係太過西式我未接受得到之後就係Kashmiri Mushroom,呢隻蘑菇平時我都唔太好,但係佢炒得好香口,有少少辣咁,再有D香草加晒分!硬度都適中,一路食一路傾計都唔錯個牛肉就好"淋",整到一絲絲咁,所以好入味,個醬又唔會太鹹呢個唔似平時D燒腩仔咁咁鹹,好似中西合壁咁,但係又幾MATCH喎,佢推介埋要"點"個蘋果醬黎食,又OK喎 個醬甜甜地又可以COVER左燒腩仔個種肥膩感,同埋個皮冇因為燒得太干而硬,值得一試!最後再叫左個brownie黎做甜品,呢個好岩我呢D鍾意食甜野既人,朱古力味好濃,個brownie好實,睇得出係100%朱古力,加埋上面既少少CREAM,正!
住係西環緊係要試下係西環既BAR啦
呢個真係好靜好舒服好有格調,好岩幾個FD去吹下水咁
個牛肉就好"淋",整到一絲絲咁,所以好入味,個醬又唔會太鹹
2016-05-19