餐廳: 金記冰室 (建新中心)
資訊:

2018-12-12 439 瀏覽
星期六的晚上,又一城每間食店都排哂隊,於是我和男朋友就決定試下行遠少少,去間比較山卡啦嘅金記食飯。以為會冇乜人食,點知去到都八成full,可能因為近醫院同大學啦。我們平時去金記都是食早餐多,食晚飯也是第一次。這裡座位之間寬闊,坐得都舒服,員工態度親切有禮。滑蛋韭王炒蝦仁第一眼睇,好似左上角果忽俾人偷食左咁,份量偏少,以$64來説感覺不值!炒蛋淡而無味,幸好蝦仁加返d分!蝦仁算大隻兼爽彈,食得出係有先爆香過再加蛋炒。鮮茄濃汁焗豬扒飯豬扒和飯的份量算多,夠2個人share。豬扒肉質淋身唔韌,飯底唔似係炒飯。茄汁味道偏酸,還好有些芝士調和返個味。

星期六的晚上,又一城每間食店都排哂隊

滑蛋韭王炒蝦仁
第一眼睇,好似左上角果忽俾人偷食左咁
!蝦仁算大隻兼爽彈,食得出係有先爆香過再加蛋炒。
滑蛋韭王炒蝦仁

鮮茄濃汁焗豬扒飯
,還好有些芝士調和返個味。
鮮茄濃汁焗豬扒飯
2018-12-08