2018-05-16 180 瀏覽
5.13日母親節,來到形點,其實係誤打誤撞才入到來食。。。事關7:30pm食飯時間,好多人,全層餐廳都拿晒飛(除左Outback 😂),無意間,聽到前面的人說等了個半鐘,心諗有咩咁巴閉,才一星米芝蓮。。結果我們等了35mins,前面走了10號號碼的人群,我們才能幸運地入坐入返正題,我們分別叫了==============================九轉小腸:得個名特別,其實同滷味拼盤個d無大分別,係爽口d,可能我唔識欣賞。。。==============================酥炒芋頭:必叫菜式,佢整到個芋頭好好味,外脆內軟,非常有風味==============================鐵板鹽焗聖子:還可以,食材新鮮==============================莆田滷麵:麵質爽身蠻彈牙,配料一般==============================大白菜燉軟豆腐:正常,沒驚喜==============================莆田荔枝肉:醬汁比肉質更出色,值得一試***P.S 落單個時比侍應重覆問,要落兩個主菜?佢話通常d客叫一個主菜再
5.13日母親節,來到形點,
其實係誤打誤撞才入到來食。。。

事關7:30pm食飯時間,好多人,
全層餐廳都拿晒飛(除左Outback 😂),

入返正題,
我們分別叫了

九轉小腸:

酥炒芋頭:
必叫菜式,佢整到個芋頭好好味,外脆內軟,非常有風味

鐵板鹽焗聖子:
還可以,食材新鮮

莆田滷麵:
麵質爽身蠻彈牙,配料一般

大白菜燉軟豆腐:
正常,沒驚喜

莆田荔枝肉:
醬汁比肉質更出色,值得一試

***
P.S 落單個時比侍應重覆問,要落兩個主菜?
佢話通常d客叫一個主菜再叫其他,我即刻回答,照落,有咩問題?!大家睇相都知份量係小,難道4個人食,規定只叫一個主菜?
真搞笑

最後,野食係ok嘅,侍應服務就麻麻啦,價錢中上,埋單7xx,抵唔抵就見仁見智,放低1星框框的光環期望,你會覺得同翡翠xx小籠包其實無大分別~!
九轉小腸
酥炒芋頭
鐵板鹽焗聖子
葡田滷麵
大白菜燉軟腐
包菜飯
莆田荔枝肉
2018-05-13
35 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節