2018-11-06
今日朋友帶我去找「秋香」, 以唐伯虎做主題嘅餐廳, 裝修副有特色, 餐廳舒服, 方便傾計, 仲掛咗一幅中式牌匾添 👉「別人笑我太瘋癲、我笑他人看不穿」! 我叫咗個《粟米沙律》, 上面加芝士同特製醬汁, 粟米又甜又多汁,原來芝士同粟米好夾,口感極佳,味道淸新,甜甜酸酸, 仲加咗少少七味粉作調味, 好有層次, 真係好好味!之後叫咗《免治雞肉棒》 、《大啡菇》、《牛舌》同《 燒茄子》 做小食。 《免治雞肉棒》口感爽口,因為係由雞肉同雞軟骨做成的, 仲有醬油同蛋黃作調味, 十分惹味! 貼心嘅《燒茄子》, 加上大量蔥花同蒜蓉, 味道特別野惹味, 仲香噴噴𠻹! 貼心地提供四種調味香料, 有七味粉,同櫻花蝦等等。 《白鱔煲仔飯》 係我之愛, 白鱔大大件, 厚切的, 十分肥味, 魚香味十足。 仲加咗隻蛋黃,蔥花同櫻花蝦,配上秘製醬汁, 正啦! 底部嘅飯仲有少少飯焦, 果然係美味煲仔飯呀! 叫咗杯野莓蝶豆花, 有氣飲品, 味道甜甜酸酸, 外型美麗大方!
貼心地提供四種調味香料, 有七味粉,同櫻花蝦等等。
仲加咗隻蛋黃,蔥花同櫻花蝦,配上秘製醬汁, 正啦!
底部嘅飯仲有少少飯焦, 果然係美味煲仔飯呀!