2021-10-01
荔枝角除咗D2 Place😎,附近工廈都有好多好嘢食,就睇你識唔識得搵~嗰晚放工去咗香工食晚餐💼,過咗7點好多鋪頭都閂咗門,唯獨C座地下有一間「BB辣」🈺,吸引唔少懂門路嘅食客,包括我哋😝。————————————————👅招牌2人餐($358)🔸包晒鍋物、小菜、前菜及甜品各一款,每人一個白飯同酸梅湯,2個人食真係好足夠🤰🏻,我哋都食唔晒添🔸必食酸菜魚:餐廳口號「酸菜和魚一樣好吃」係真㗎!湯頭酸爽,單食酸菜更上頭🤤,材料有白滑魚肉、金菇、寬粉同豆芽菜,配白飯實無錯🔸蔥爆牛肉:牛肉火候剛好,平時唔鍾意直接食蔥嘅我,都食咗好多蔥白🥢,因為爆炒過好香口有鑊氣,忍唔住又扒多兩啖飯🔸酸辣海帶絲:海帶絲做涼菜最適合不過,紅油味道香辣🌶,可自選辣度,我哋食BB辣就差唔多🔸黑糖糍粑(細):一定要趁熱食先食到外脆內糯🤩,糍粑沾黑糖漿更甜絲絲🔸酸梅湯:打邊爐必飲酸梅湯😝,解辣又開胃———————————————— 🚩總結:別有洞天的川菜餐廳———————————————— 🌟注意:免加一,晚上9點last order————————————————📍 BB辣地址:荔枝角青山道489-491號香港工業中心C
————————————————
👅招牌2人餐($358)
🔸必食酸菜魚:
🔸蔥爆牛肉:
🔸酸辣海帶絲:
🔸黑糖糍粑(細):
一定要趁熱食先食到外脆內糯🤩,糍粑沾黑糖漿更甜絲絲
🔸酸梅湯:
打邊爐必飲酸梅湯😝,解辣又開胃
🚩總結:別有洞天的川菜餐廳
🌟注意:免加一,晚上9點last order
📍 BB辣
地址:荔枝角青山道489-491號香港工業中心C座地庫CB1A室
🗺地區:#bem 荔枝角
📥分類:#bem中式