呢間Pizza大有來頭 上年被譽為香港第1 亞太區第8 全球第62嘅Pizza🙏🏻 位置喺蘇豪區 喺正Bakehouse對面 食完pizza再去食翻嗰tart就啱哂🤪———————————————————————🐕 Lunch set ($150+1) 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯包一款pizza同飲品🍕🥤四款Pizza試咗三款🫡批底都係茄底 只係topping唔同揉得很薄嘅批底喺這間嘅一大特點拎上手都感覺到佢有多薄有多軟批邊充滿空氣感 烤得鼓起漲卜卜變成一個美美的焦香圍邊咬落非常軟綿 並非脆的路線煙煙韌韌 拉扯度很高 在其他店未試過這種口感的確很特別 值得一試雖然好大個 但因為佢好薄 所以唔會覺得自己食咗堆麵粉冇一般pizza咁濟同飽肚 輕鬆食幾件Diavola配上黑毛豬腸仔細細的一片片 比較硬身 沒一般辣肉腸辣和惹味 冇乜肉脂香成了一個小小的配角Margheria吃的主要是蕃茄的清甜沒有混入茄醬 只有天然的清香輕輕用羅勒葉勾出香韻配上批身因用窯爐而有的烤焦香 純撲又清新的美味Prosciutto di Parma 個人最喜歡這個加上的Parma ham多了股咸香也為薄薄
———————————————————————
🐕 Lunch set ($150+1) 🐕