2019-06-21
估唔到酒樓都會諗到做放題,自問喜歡食點心嘆杯茶的, 絕對不能錯過的, 今次仲要係由利寶閣做優惠,只需要$168 就可以自選1100 -1400 其中兩小時任食點心啦,不過就要提大家加一係收正價$22.8 因為點心放題原價$228, 最近先做呢 d點心放題優惠比大家,應該自五月初開始,又或者我發現嘅時候適逢母親節。全線利寶閣都有做 promotion, 上環分店最抵 $148 就得啦, 其他就自己訂位時問價啦! 唔同日子有唔同價錢,The one還有靚景,同屋企趁假期攜老扶幼一家嘆點心,真是一樂也。點心選擇多,食幾多叫幾多,即叫即蒸 around 10 零分鐘就上枱,保證熱辣辣,最特別係有壞舊點心如鵪鶉蛋燒賣,大包,芝麻卷同黯然銷魂飯,另外每個客人都包左1隻鮑魚酥同埋花膠上湯灌湯餃的。只需寫件數就啱數,甜品亦多都兼好好味甜,真係食到捧住個肚走。大大隻大包,餡料足有鵪鶉蛋臘腸同瘦肉雞肉,熱辣辣食係十分滋味。真係好耐好耐無食過,只剩下印象老人帶我地飲茶都有大包食的。鮑魚酥每人一隻,鮑魚唔算大,但係彈牙得黎鮮味,酥皮底內餡有洋蔥粒同菇粒。蜜糖炸雞翼推介之選,皮脆甜蜜蜜肉嫩香口,好好味。冷盤拍青
蜜糖炸雞翼
推介之選,皮脆甜蜜蜜肉嫩香口,好好味。
冷盤拍青瓜,酸酸辣辣幾開胃。
酥皮焗叉燒酥
咬落鬆軟無比,層層金黃外皮酥皮,內餡叉燒亦適中,香脆鬆化。
點心款式太多不能盡錄,有興趣快 d book埋同屋企人去啦,優惠唔知幾時完架。