2010-07-02
本來 plan好與友人到酒吧食店一聚,但因友人S沒有假期, 唯有推遲至尼個禮拜啦!又由於估唔倒原來這裏是那麼大的……約有 4、5張枱,所以要 booking 先有枱!朋友先上到去,鬼妹話可以比我哋坐2、3個鐘,7:30p.m.要交枱,因為 8:30p.m.有appointment。OK!我哋都係坐坐啫!睇吓過 menu,E!食物選擇唔多,飲品方面又唔啱仔仔們添!點算呢?尼道竟然無 fruit punch?!Soft drink 係 juice、coffee or tea?由於仔仔他們覺得自己已經大個仔,又唔想飲 juice(明白嘅!不竟成長進行中。)最後個waitress 攞咗兩支似 Apple Cider 含量微量酒精(4.5% alcohol)嘅生果酒比仔仔他們,仲要係 last two添!(查實佢哋都試過飲 Jelly Sandy嫁啦!我同朋友都覺得男孩子間唔中嚐試一下微量酒精都可以接受嘅!)同時間阿waitress 小姐又好盡責地一住落 order一住提我哋要7:30p.m.交枱!Ok Ok!知道啦!家鎮都係 5:50p.m.啫!妳唔洗落 order又提、送飲品又提架呀!Ok!
appointment。OK!我哋都係坐坐啫!
,又唔想飲 juice(明白嘅!不竟成長進行中。)
啫!妳唔洗落 order又提、送飲品又提架呀!Ok!無 book枱係我唔啱,但放心我哋
都經已 agree 咗會早走囉…!
就係咁,大家有點無癮又唔想食到唔湯唔水,加上個 menu真係無乜選擇,Burger
又無,只有sandwish、snack同扒,咁我哋唯有 order幾個snack:–炸磨菇、大嘅
雜腸并盆同煙肉蛋包,頂住先,鎮間再去第二間道食過啦。
個炸磨菇,size 大咗小小唔可以一啖咬落去,切開又無晒 D juicy,味道 OK啦!
老實講我同 U 就覺得九龍城間小店好過佢(無論 size同味道,人哋咬落勁 juicy嫁!)
最好味都係個煙肉蛋包!至於雜腸并盆,我哋都覺得幾好味,唔太鹹!但以$219
一個大 size嘅雜腸并盆嚟講,尖沙咀中間道果間King Ledwig Beer-hill 抵過佢,
U就覺得果間嘅德國腸仲正宗 D添。唉…早知係咁,不如去果道食咸豬手好過啦!
埋單盛為$650!6個人,Ok 嗱!D野食唔算太貴,一人一個 drink都成$300幾蚊嗱!
臨走時阿鬼妹 waitress 同仔仔們講,話下次會準備定 D 啱佢哋飲嘅 soft drink,但我諗
未必會有下次,因為尼道唔係好啱我哋!
P.S.:-
落單同 Menu 都係得英文嫁咋!(呀!個 menu 仲有唔知係德文定係咩文 ?)