2020-03-26 1181 瀏覽
今日係我爸爸既大日子,當然要食餐好啦,所以一早就BOOK 左枱喇而家嫂係有兩個套餐俾大家揀既,分別就係A) 養生蒸鍋 & B) 海鮮火鍋放題A) 養生蒸鍋簡單講,就係蒸海鮮套餐,會有好多唔同既海鮮可以試到啦,而係蒸既過程入面所有既精華就會落到去最底既粥入面,應該會好鮮味,,而佢係有分4—6位用 同 8—10位用,而海鮮同分量當然有唔同啦B) 海鮮火鍋放題呢個就係似依加出面既食法啦,首先會有餐前小食、刺身、跟住會食花膠雞煲、再轉火鍋湯底打邊爐、而打邊爐都會有海鮮船啦,極上牛肉、火鍋配料同蔬菜。而呢度入面咁多樣野呢,係刺身同極上牛肉唔係任食嫁JE,其他全部係任食既,但當然係唔可以話打緊邊爐就轉返去食雞煲啦,大家留意返喇,而我既經驗,你都唔會食得落既~因為真係太多野食喇而我地當日就揀左食””海鮮火鍋放題”””首先就黎左小食先啦係椒鹽三文魚骨,我就覺得一段啦,可能唔太中意食三文魚骨,而佢地小食係每日都唔同既,有時會有蝦餅、墨魚餅等等,食完小食,就叫WAITER 上刺身,而等緊期間,當然去8卦下啦野飲方面係有超多超多選擇全部都係清熱既,例如薏米水、竹庶芧根、金羅漢果山楂茶、綠豆水等等,有7,8款

A) 養生蒸鍋

B) 海鮮火鍋放題

而我地當日就揀左食””海鮮火鍋放題”””首先就黎左小食先啦

係椒鹽三文魚骨,我就覺得一段啦,可能唔太中意食三文魚骨,而佢地小食係每日都唔同既,有時會有蝦餅、墨魚餅等等,食完小食,就叫WAITER刺身,而等緊期間,當然去8卦下啦

野飲方面係有超多超多選擇全部都係清熱既,例如薏米水、竹庶芧根、金羅漢果山楂茶、綠豆水等等,有7,8款俾你揀,而全部都係佢地自製既,重整好晒一杯杯,好方便。

火鍋醬料方面,都有好多款,有D都係自家炮製既,出面比較少有。

等左一陣,刺身到喇

好新鮮好有鮮味,有甜蝦、帶子、海膽、三文魚、油甘魚、北寄貝,好快我地就清晒喇,食完又到下一個大佬,雞煲

雞煲到喇!

雞件好滑,個汁都好夠味,入面除左雞之外,重有花膠嫁,份量都唔少,如果唔夠食,重可以加雞TIM~而我地就無加到喇,因為知道後面重大把野要食HAHA~

之後就開始打邊爐喇,我地就揀左個西洋菜湯底,呢度打邊爐就唔同出面既,會另外準備另一鍋湯底既,咁就無咁油啦,非常細心,而湯底都非常足料,無加味精嫁

而海鮮都好多種類,佢地會根據當日有咩海鮮當造而提供俾客人既,當日我地就有蜆、花蛤、大蝦、蟹,蟶子、魚、墨魚滑等等,所有都好鮮味,食得出唔係雪既

所有既海鮮都係任食既
所有既海鮮都係任食既
所有既海鮮都係任食既(重要既野講3次先)
但提提大家,如果覺得某種海鮮好食,就要快D落order la!因為有時會好快俾人搶晒嫁

而極上牛肉係好有牛味,好淋身,好好食,最衰佢無得再叫啦
火鍋配料就有手打丸類,餃子、魚皮餃、炸魚皮、響鈴、蔬菜等等.呢D我就覺得OKAY GE〞可以一試。

食到最後真係好飽好飽,但重有甜品芝士餅,我呢D芝士人,點飽都要食埋佢

好好食,好有芝士味,一D都唔甜,令到我好有衝動叫多件

總結,呢一個水準,呢個價錢,我覺得值既,真係飽到暈,而回本位,當然係海鮮啦,大家盡量叫海鮮就無死喇~~我會再黎食嫁