2024-12-03 90 瀏覽
好喜歡[古今二]的卷物,除咗款式多創新之外,特別鍾意食配搭飯卷嘅醬汁和新鮮食材,醬汁款款不同,其他一般壽司店完全食唔到呢個風味,除此之外,卷物即叫即做,使用來自日本的新鮮食材,師傅會因應客人所點的卷物悉心擺盤,所以每次嚟呢度食卷物,都可以食到唔同花款,開心😋😋▪️火山卷擺盤和儀式感十足,出場時店員還會點火,飯卷有帶子、青瓜、牛油果、蟹柳加上師傅燒汁,惹味十足▪️金龍卷這個卷物所有食材都是我喜歡的,有三文魚、炸蝦和芝士,飯卷的飯還是溫暖的,炸蝦即叫即炸好酥脆,整個飯卷配搭得非常好食▪️蟹柳沙律每次必食,大大份好多新鮮沙律菜,配上超多蟹柳和蟹籽,醬汁是微微香辣的千島醬,夠晒健康又惹味▪️野菜天婦羅想食香口嘢天婦羅就必食推介,一份野菜有齊金菇、冬菇、茄子、雞髀菇和日本小番薯,炸粉厚薄適中,酥脆香口

▪️火山卷
擺盤和儀式感十足,出場時店員還會點火,
飯卷有帶子、青瓜、牛油果、蟹柳加上師傅燒汁,惹味十足

▪️金龍卷

▪️蟹柳沙律