2024-01-12 20 瀏覽
今日約左朋友食飯,系下午6點左右到餐廳,因為剛剛開始食飯時間,所以人唔算多,可以同朋友慢慢食坐下傾下計🤩🤩餐廳裝修華麗,亦有好多食物種類比客人選擇😋🍣🍜🍛⭐️ 呢個悅商務套餐,如果5星為最推薦⭐️我比5粒星!… ✨✨刺身兩點---油甘魚 , 鯖魚。油甘魚刺身嘅肉質實在太正👏🏻,食落去嗰種油潤細膩嘅口感,真係令人無法抗拒😍。每一片油甘魚都好似融入咗舌尖,甜而不膩,令人品嚐到大海嘅鮮美無窮。加上啲師傅切片嘅功夫一流,厚薄適中,唔會太厚令人感到笠,又唔會太薄失去咗佢嘅質感。配埋少少醬油同山葵,簡直係對味覺嘅極致誘惑😋。講到鯖魚刺身,咁啱就係我嘅至愛之一😌。啲鯖魚肉質結實,入口富有彈性,佢嘅鮮甜味道喺口中散發,微微嘅海鹹味道又提升咗整體嘅味覺享受。我特別鍾意嗰種鯖魚刺身齊齊整整、色澤銀亮嘅擺盤方式,唔單止味道一流,視覺上都非常吸引🤤。同埋,鯖魚係一種富含Omega-3嘅健康食物,食多啲都唔怕。無論係油甘魚定鯖魚刺身,都要講求新鮮程度。而且通常好嘅日本料理店都會做得好好,每次去食,都有種被呵護嘅感覺😊。如果你都鍾意食刺身,絕對唔可以錯過呢兩款嘅。佢哋係刺身中嘅佼佼者,定必會令你食指大動,愛上嗰份自然

呢個悅商務套餐,如果5星為最推薦⭐️我比5粒星!…

無論係油甘魚定鯖魚刺身,都要講求新鮮程度。而且通常好嘅日本料理店都會做得好好,每次去食,都有種被呵護嘅感覺😊。如果你都鍾意食刺身,絕對唔可以錯過呢兩款嘅。佢哋係刺身中嘅佼佼者,定必會令你食指大動,愛上嗰份自然同新鮮嘅感覺🥰。✨ ✨燒物盛 五品---其中黑豚五花腩最出色,肥瘦參半,甘香滋味。
✨ ✨鮑魚---肉質煮得爽彈,汁料味濃鮮甜,加上彈牙且掛汁力強,每口也是精華所在,令人回味難忘。
✨ ✨壽司四貫---帶子,金目鯛,油甘魚,赤身。金目鯛是一種非常美味的魚類,肉質鮮美,味道豐富。赤身可以當做前菜或配菜,也可以搭配各種不同的食材。這是一道非常特別的搭配,讓您感受到鮮美口感。

餐裡面仲包括😋🍣🍜🍛⭐️:
蒸蛋
漬物
吸物( 鯛魚清湯)
甜品或咖啡