2018-10-27 1979 瀏覽
坦白講,我人生食沾麵既次數一隻手都數得哂,最有印象就係新宿既風雲兒。今日約左個美女朋友食、佢話之前lunch黎過呢間元祖沾麵食過好食,所以今日放假再約我來試下。見網上好多人好評呢個極上芝士🧀海膽沾麵🍜所以我地就決定都試下。我怕食唔哂一客沾麵,主要我估佢個芝士會好濃,又見到佢有好多追加項目同小食可以選擇😮就把心一橫先叫一份,追加個飯🍚同小食大家些牙🤗店員喺同我地落單時都好細心同我地講食物既份量,又會請我地對單,服務幾體貼,加一點分👍🏼先黎左個石燒白飯🍚🤣個鍋好熱,就算之後個麵再等多幾分鐘之後先到佢都仲係好熱,最有驚喜係佢真係多一份香甜味,有少少似粟米既香甜味,令你食欲有啲增加😏之後個沾麵就來了,果然有一板海膽😍雖然係細板,但都好夠啊!而且個芝士🧀汁又係好濃好熱好香!👏🏼👏🏼豬肉就喺個汁入面,所以特別入味,而且個沾麵麵條較粗,我覺得同個芝士濃汁好襯😋因為粗啲唔會沾左過多芝士好漏,而家咁樣麵同芝士一樣出色👍🏼如果你怕芝士好漏,沾麵都有一大塊青檸🍋畀你落啲汁落麵度,咁樣會多一份清新感!加埋啲蔥,再撈啲海膽落芝士🧀沾麵度真係一個新穎但幾夾既配搭👏🏼😋除左沾麵、石燒飯配芝士汁又係好食之外,我地都叫

極上芝士海膽沾麵

海葡萄凍豆腐

除左沾麵、石燒飯配芝士汁又係好食之外,我地都叫左兩個小食 - 海葡萄🍇凍豆腐就還好啦,有啲可惜海葡萄偏少,但好食,豆腐就係百X 滑豆腐,芝麻汁淡淡地但配返個芝士汁又係幾OK🤣🧀🧀🧀
自家製餃子

個自家製煎餃🥟既肉幾嫩幾香,皮如果可以薄多少少就更perfect,但整體黎講呢餐麵都好好食啊😋
2018-10-27
極上芝士海膽沾麵