2024-07-13 999 瀏覽
為左企鵝而來。一睇茶list,已經感受到高質有要求。叫左白桃烏龍,真心香,有少許果香,飲茶氷受到誠意 蜂巢鳳尾蝦芋角(大點),食到一隻蝦,某角炸得孚乾身好薄脆,仲要有某粒係裡面,令口感有層次有某泥同芋粒,唔太咸。今日好想食炸𠳖,所以鳳尾蝦,再叫左個椒鹽尤魚鬚,呢個好有大排檔feel個炸皮都夠脆,唯一個尤魚無我想象咁彈爽脆,但呢個價值了。呢個甜梅菜一見到,就想試下,雖然佢唔係大點直頭$55,但配叉燒好特別,所以想試,都無失望,個腸粉皮夠薄,如向光望,應該都幾晶瑩剔透嘅,尹骨食到甜梅菜,配叉燒原來好夾,希望其他酒樓可仿效下啦!最後,都係為佢地而黎嘅甜品1.企鵝紅豆包同滑脟脟小白兔(杧果布甸)影片可拍到隻兔彈彈下,好可愛。但因為拍片無影相,大家自己去欣賞吧!呢個企鵝,一黎到,侍應會倒水入個低,因為有乾冰,會有白煙飛出黎,好似雪影咁,又係好拍片留念。愛拍片嘅美美,應該要去打個卡,哈。而且質素好好,個紅豆餡仲有陳皮味。埋單三百幾,貴,但值得一試。
為左企鵝而來。

埋單三百幾,貴,但值得一試。