2018-07-08 230 瀏覽
我哋嗌咗個胡蘿蔔鹹水角,鹹水角手工精緻,真係好似紅蘿蔔。橙色嘅酥炸糯米皮上面仲有沙律菜做紅蘿蔔啲草, 幾得意。食落去鹹水角嘅餡料不錯,唔會過鹹。不過如果再多少少餡料就好啦。 另外,我哋都嗌咗個蘿蔔千絲酥。呢個點心手工非常精緻,炸皮上面有一層層分明嘅酥皮,絕對能夠做到千絲嘅效果,咬落去嘅時候非常鬆脆。而且蘿蔔絲好多,調味適中,唔會鹹得滯,但係亦都唔會過份淡味,蘿蔔絲一啲草青味都冇,值得讚揚。除此之外,日本紫薯天鵝酥都係有驚喜嘅。賣相非常吸引,炸出嚟個樣可以仿效到天鵝羽毛一絲絲嘅感覺。食落去嘅時候紫薯唔會過甜,但係有淡淡嘅紫薯香味,餡料亦都足夠能夠平均分佈喺炸物入面。總括而言,所有點心嘅賣相都非常精緻,精選菜單上面嘅點心的確好食。如果大家唔想飲茶淨係食啲普通嘢,想試新嘢嘅話不妨黎啲一間試下

我哋嗌咗個胡蘿蔔鹹水角,鹹水角手工精緻,真係好似紅蘿蔔。

橙色嘅酥炸糯米皮上面仲有沙律菜做紅蘿蔔啲草, 幾得意。

另外,我哋都嗌咗個蘿蔔千絲酥。

除此之外,日本紫薯天鵝酥都係有驚喜嘅。

賣相非常吸引,炸出嚟個樣可以仿效到天鵝羽毛一絲絲嘅感覺。