2023-05-15
放咗工想chill 下,就去咗bar restaurant 。好鍾意呢間bar嘅裝修,西式得來又有泰國feel。一邊大窗,一邊吧枱,另外一幅牆就畫咗同餐牌有關嘅飲品/食物。來到bar, 當然要叫返杯cocktail 啦!有几款特色classic cocktails 。每款飲品都有背後的故事,餐廳仲有一本書特地介紹,好用心。我叫咗RENAISSANCE GARDEN:Garlic Infused Grey CooseMancino Dry VermouthBasil CordialClarified Tomato JuiceOlive BrineTabasco飲起身甜甜地,但係又有小小辣辣地,口感好新鮮,易入口👍😍另外叫咗三個dishes:❤️白鱔秘製燒汁嘩,個白鱔真係又肥又厚,燒到啱啱好。咬起身爽得嚟又彈牙,夾埋秘製燒汁一齊食,冇得頂😋😋👍❤️香草羊扒配新薯蘆筍我哋叫咗medium well。羊扒煎到啱啱好,外邊煎到金黃,封住入面啲肉汁,咬起身仲嫩口,又彈口,仲冇羊蘇味,配埋芥末醬一齊食,好滿足😍❤️黃咖喱蟹肉配蒜蓉包嘩,好多蟹肉,黃咖喱不是太辣,配埋蒜蓉包一齊食好好味😋👍環境舒服、用心煮食
Garlic Infused Grey Coose
Mancino Dry Vermouth
Basil Cordial
Clarified Tomato Juice
Olive Brine
Tabasco
飲起身甜甜地,但係又有小小辣辣地,口感好新鮮,易入口👍😍
另外叫咗三個dishes:
❤️白鱔秘製燒汁
❤️香草羊扒配新薯蘆筍
❤️黃咖喱蟹肉配蒜蓉包
嘩,好多蟹肉,黃咖喱不是太辣,配埋蒜蓉包一齊食好好味😋👍
環境舒服、用心煮食、新鮮食材,下次一定會再嚟😊
西式