2009-01-02
當天約0左肥肥人去深水埗食0野, 而我就順便去睇0野. 出發前我就上網睇下有咩好介紹, 就諗起之前有一間食肆都想試下0架啦, 佢就係<劉森記>. 1.蝦子雲吞撈麵, 蝦子水餃撈麵 (各$28) ~ 上網睇到蝦子雲吞, 水餃撈麵比較突出, 咁當然就要試下啦. 之前係<車品品>食過0既蝦子麵, d蝦子真係腥到爆, 留下一點點的陰影. 水餃撈就有兩粒, 好似少0左d 喎, 不過就真係幾大粒, 而且d 餡都好足. 至於雲吞就有三粒, 包住0既蝦都幾大隻, 而且個皮都幾滑. 今次0既焦點係蝦子, 真係唔太腥喎, 味道還可以. 麵質方面都唔錯喎, 唔會好韌, 口感也不錯.P.s. 其實我對蝦子就麻麻地的, 因此我會加少少辣醬, 去增加食慾, 正!!!整體評價:間中食碗雲吞麵都不錯!!!
整體評價:間中食碗雲吞麵都不錯!!!