約了好姊妹到九龍塘行街,順道夜晚去朋友強烈推介的呢間餐廳,由九龍塘MTR行過去10分鐘左右,天氣唔熱唔落雨都還好的,算易搵,有浸會醫院隔離。在一個露天的小商場入面,好易搵到~~MENU都好多野揀呀~基本上西餐來說~你想食咩都有~睇相都好吸引喔~價錢亦幾公道~環境比較暗~其實幾適合拍拖傾計的~仲有D SET 可以叫,不過我今次想試多D野食,所以就單點左好多野~睇完個MENU~好多都想叫呀,然後就問下店員有咩好介紹,佢話特式野係煎帶子同埋錫紙焗原條魚,我就叫左條石斑,而朋友一聽到有帶子食就即刻點了~~份帶子有4隻~都好大隻,煎到底面都香脆咁~旁邊的伴菜亦擺得好靚呀~~肉好厚, 多汁而且是剛剛好熟的,面頭有少少汁同蟹子~能夠起到提鮮的作用,用完一隻好想再食多幾隻呀~然後店員無啦啦問我地想食飯定意粉~話係條魚跟埋的,咁我地就揀左意粉~~登登~~條石斑到左了~~好賣相超好,又係焗到剛剛好,底下有片檸檬調味~~店員話好好食,叫我地一定要撈埋落個意粉度食~~店員仲幫我筆D魚汁落去個意粉度,服務好細心呀! D意粉索左D魚汁味道出奇地夾,一點腥味都沒有,就只有一些鮮味~~而且又唔會偏咸同酸~~仲起左一大
在一個露天的小商場入面,好易搵到~~

MENU都好多野揀呀~基本上西餐來說~你想食咩都有~
睇相都好吸引喔~價錢亦幾公道~
環境比較暗~其實幾適合拍拖傾計的~
煎帶子
登登~~
錫紙焗原條石斑
仲起左一大片魚肉俾我,啖啖肉,好鮮甜呀!
D肉白雪雪, 幾新鮮~~
然後就是呢份超靚嘅香橙蘋果美國豬柳扒了,面頭有兩片薄切的蘋果同橙,底下就是一大片豬柳扒~睇到都好開胃了
香橙蘋果焗美國豬柳扒
切開好肉汁好JUICY~~連埋上面D水果食,水果又夠甜,中和了肉的油膩感,咬落肉質鬆軟,真係好好味~!
好耐冇食過啲咁有質素的西餐~~食完呢碟我已經覺得自己一定會再幫襯呢間餐廳!!!!
可能D野太好食,我地兩個女仔食極都唔飽,於是叫多左份薯條,估唔到佢連薯條都做得特別好,睇相你就知了!
炸薯條
仲未夠,叫多份芝士炸磨菇先~~店員一上枱就話,呢個好好味架~! 咁我地就好高期望咁食,反而覺得佢略欠芝士味,但個菇亦炸得好外脆內軟而多汁的。
芝士焗炸磨菇
最後,本來想叫個香蕉PANCAKE作結,但店員極力推薦呢個杏仁蜂蜜焗多士,話好多客都會點,咁我就試下啦~~因為呢晚佢介紹的菜式的確好出色~~我平時唔食麵包的,就試一次~!
焗杏仁蜜糖多士
賣相很不錯~~對於兩個食左咁多野的女仔來說,呢刻見到咁大舊包,其實係有D驚,大家一人一舊抱住點都要試下的心態去試試,EEEE!!! 食落真係正WOR!
面頭的甜恰到好處,皮脆面內面極度鬆軟,食咁大舊竟然一點都唔覺得好飽,好神奇!! 最神奇係, 我地將呢餐飯所有食物都食得一乾二凈!! 不多說, 大家自己去試試吧!!!
門口仲有是日推介~今次我地叫的都有列在這裡
2017-09-12