2009-05-27 15 瀏覽
由於自己好中意食甜野~當然唔會唔喜愛黑糖既製品~於是今日黎到呢度試下佢既笑來美餅~其實店已經有得供人試食~是日有黑豆/芝麻粉2款味提供試食~而我揀黎揀去都未揀好要咩味因為佢有黑豆粉.綠茶粉.可可粉.芝麻粉4種味揀我試完又想試另外2隻~於是個店員都好好人另外切左d比我試食埋其餘2隻味~自己其實對芝麻"麻麻"~可可粉又好似成日都有綠茶都唔會係我杯"茶"於是都係決定黑豆粉~少有而且食落感覺最好食~佢有一小杯$22or一盒$45賣於是我就揀左一盒~因為佢話c傅撈埋就keep9日~自己diy就keep到1個月而我又諗住同男友分享~於是我選擇diy!就係呢個時候我發現原來黑豆粉一盒都有一隻係+了黑糖的~!而且都係賣$45!咁我買黑糖+黑豆粉咪仲岩我心意?好~終於買左!黑糖+黑豆粉既diy笑來美餅一盒雖然唔知點解有咁既名稱~但個人認為~佢同食蒟弱既感覺差唔多~就係面層加左d粉~所以我覺得佢雪左好食d!但反而我落左黑糖漿之後好似冇就咁+黑豆粉咁好食!不過媽咪話45蚊一盒仔都幾貴~不如買勁多jelly好過!=.=
由於自己好中意食甜野~當然唔會唔喜愛黑糖既製品~
於是今日黎到呢度試下佢既笑來美餅~
其實店已經有得供人試食~
是日有黑豆/芝麻粉2款味提供試食~
而我揀黎揀去都未揀好要咩味
因為佢有黑豆粉.綠茶粉.可可粉.芝麻粉4種味揀
自己其實對芝麻"麻麻"~
可可粉又好似成日都有
綠茶都唔會係我杯"茶"
於是都係決定黑豆粉~少有而且食落感覺最好食~
佢有一小杯$22or一盒$45賣
而我又諗住同男友分享~
於是我選擇diy!
就係呢個時候
我發現原來黑豆粉一盒都有一隻係+了黑糖的~!
而且都係賣$45!咁我買黑糖+黑豆粉咪仲岩我心意?
好~終於買左!

黑糖+黑豆粉既diy笑來美餅一盒