2018-10-29
難得放假梗係黎個孝女系列,同娘親嘆個下午茶啦,葵芳下午茶時段真係有好多選擇,但個人對美心集團嘅酒樓食物質素係比較有信心。雖然一望餐牌已經見佢加左價🙊但下午茶時段某d食物都有八折,一分錢 一分貨啦一早用排隊app拎左位,所以唔洗等位就有位坐。來來去去都會點翻食開嘅食物當中最愛係流沙奶黃包佢好較熟,似係師傅人手造,有別坊間交黎嘅,包嘅餡料適中,撕開真係流心,食落唔會好漏,亦都唔會過甜百花釀魚肚其實都係我第二最愛,但食過一兩次水準唔穩定,有時蝦膠會好細or過咸,不過今次就pass嘅另外仲叫左媽咪最愛炸雲吞,炸得香脆,粒蝦都大粒,不過如果酒樓有張隔油紙會更好,因為剛剛炸起上碟令到感覺好似好油咁🙊🙊埋單仲送咗張優惠券,下次惠顧滿100蚊就可以用喇雖然有效日期只得一星期,不過住咁近,應該唔難用掛偷得浮生半日閒,放假陪下身邊人也是一種享受吧
但下午茶時段某d食物都有八折,一分錢 一分貨啦
偷得浮生半日閒,放假陪下身邊人也是一種享受吧