2020-04-30 301 瀏覽
知道近排好多黃店救急,所以出街食飯盡可能就幫襯下呢啲小店,朋友介紹喺銅鑼灣呢間樓上餐廳,食物同環境都唔錯,所以lunch time我就去試吓,疫情期間一入餐廳都係要量體溫,同埋佢哋好好有個小信封用嚟放着口罩,用餐可以更安心, lunch time價錢合理,百零蚊有前菜,主菜,同嘢飲。前菜有餐湯或者沙律,我揀咗沙律因為天氣開始熱,食個沙律感覺清新啲,雞胸俾人嘅感覺都會好硬,但呢度嘅雞胸出奇嘅嫩滑,配埋沙律醬汁一齊食,開胃又好味。主菜叫咗龍蝦汁大蝦意大利飯,一上碟已經聞到香香嘅龍蝦湯味,大蝦彈牙而且好足料有幾隻,全部剝晒學夠晒方便,意大利飯軟硬適中,最鍾意佢加埋芝士一齊食,特別香特別好味我見到飲品可以加錢換杯特色嘢飲,上網見到好多人都飲呢度嘅沙冰,我叫咗一杯芒果士多啤梨沙冰,沙冰好軟滑唔會太甜,酸酸美味,好好味,唔怪得知咁多人叫啦。希望多點黃店可好好支持住,保持好質素,疫情過後大家一定會繼續多多支持,加油。