2024-05-07 32 瀏覽
荃灣廣場新開咗好多食肆呢一間結合咗泰式菜同埋泰式甜品嘅新式泰國餐廳更加係好多人喺度排隊同家姐兩個人諗住坐得舒服啲,就揀咗呢間餐廳食晚飯餐牌設計得好靚之餘所有嘅菜式圖文並茂選擇嘅種類亦都非常之多睇完之後我哋就用咗QR code落單米網蝦春卷入邊除咗有蝦同埋少少蔬菜之外仲有啲cream cheese喺入邊令到口感層次更加豐富泰北咖哩雞肉金麵係泰北名物香港好少有地方可以食到而佢嘅咖喱湯底係超級濃郁上面有啲炸脆咗嘅脆物配搭住咖喱湯食非常之掛湯而令到佢隻雞髀亦都好大隻雖然佢嘅湯底咁濃郁,但係配埋洋蔥青檸等配料亦都將佢嘅油膩感覺中和我覺得嚟到呢度呢一個麵係必食香茅烤豬頸肉配泰式醬呢度嘅豬頸肉烹調火候亦都啱啱好,唔會過乾,亦都保留咗豬頸肉油脂,配搭埋佢嘅泰式醬亦都相當惹味大蝦柚子沙律配脆米餅柚子睇吓喺出邊就食得多,但係配脆米餅都係第一次調味好開胃,作為前菜嘅沙律非常之出色泰式炒通菜都幾有鑊氣得來,亦都非常之惹味家姐食完都話好食整體上呢間餐廳坐得非常之舒服得來嘢食嘅質素都好高份量亦都幾多下,所以最後我哋都好飽,所以冇嗌到甜品下次嚟食,一定要再試吓佢啲甜品🥰

荃灣廣場新開咗好多食肆
同家姐兩個人諗住坐得舒服啲,就揀咗呢間餐廳食晚飯

餐牌設計得好靚之餘

而令到佢隻雞髀亦都好大隻
我覺得嚟到呢度呢一個麵係必食

香茅烤豬頸肉配泰式醬

大蝦柚子沙律配脆米餅
柚子睇吓喺出邊就食得多,但係配脆米餅都係第一次
調味好開胃,作為前菜嘅沙律非常之出色

泰式炒通菜都幾有鑊氣得來,亦都非常之惹味
家姐食完都話好食

整體上呢間餐廳坐得非常之舒服得來嘢食嘅質素都好高
份量亦都幾多下,所以最後我哋都好飽,所以冇嗌到甜品
下次嚟食,一定要再試吓佢啲甜品🥰
2024-04-16
  • 泰北咖哩雞肉金 麵