2022-08-24
紅火雞煲長沙灣元州街277-279號地舖朋友介紹我來呢間要有韓燒,又有雞煲火鍋嘅餐廳,最啱就同三五知己聚下頭,食物款式多之餘,仲唔使諗咁多要食咩。我哋聽店員推介,揀咗百年古方雞煲,醬爆雞件好惹味,BB辣嘅程度啱啱好,雞件夠晒多肉,果然係招牌雞煲。食完雞煲,店員就幫手加湯底俾我哋打邊爐,呢度嘅火鍋配料絕對唔會比其他火鍋店少,有新鮮海鮮,例如海蝦、魷魚、脆鯇骨腩、鱔片等等。除咗點餐紙,仲可以喺出邊雪櫃揀其他唔同種類嘅配料,例如蔬菜、丸類、肉類。基本上大部份嘅火鍋配料,都可以喺韓燒爐上燒,滿足晒又想打邊爐同韓燒嘅我哋。飲品方面,可以選擇嘅種類都絕對唔少,有好多茶類、啤酒、罐裝嘢飲等等。店員服務態度好好,我諗下次都會再嚟食過。
長沙灣元州街277-279號地舖