2022-06-23
因為突然發生左好開心既事, 所以需要搵間好餐廳黎慶祝下因為想搵間好有日本FEEL既餐廳食, 所以同事就推薦D間位於中環既南亭位於中環, 位於山上面好似好遠, 但其實搭扶手電梯好快上到去的, 唔會唔方便入面雖然逼左D, 但係真係好有日本FEEL, 仲不時聽到日文英文, 真係以為自己去左日本荔枝同豬肉片係好夾的, 荔枝的甜令到豬肉片的肉味, 油味更好味;而牛小排油脂味重, 夠淋滑。脆脆既紫菜, 包住有D似煲仔飯既烤飯團, 而且每啖都食到鰻魚, 性價比高 燒牛肉串比燒牛小排就少左油脂感, 但多左份牛肉味, 其實兩樣都好食;而燒鱔腩魚油味好香, 而且燒得D邊邊位好香脆, D個係限定的, 所以要食請早D黎燒雞翼外脆內嫩, 只要落少少鹽已經好好味;而燒豆腐唔會唔會燒得好乾, 仲有好多汁, 好嫩滑燒年糕好煙靭, 加左紫菜同芝士味道仲好食左蟹膏燒大海老真係第一次食, 大海老彈牙鮮甜, 而當食到蟹膏遇上蝦膏果PART, 更有驚喜的感覺燒蕃薯最緊要係食蕃薯自然既甜, D個燒蕃薯完全有D個感覺燒豬頸肉肥廋適中, 而且係用靚豬, 唔會食到出面某D食店果種"莊"味;而雞腎好彈牙, 口感好好。職員見我地兩人點牛肉
因為想搵間好有日本FEEL既餐廳食, 所以同事就推薦D間位於中環既南亭 位於中環, 位於山上面好似好遠, 但其實搭扶手電梯好快上到去的, 唔會唔方便 入面雖然逼左D, 但係真係好有日本FEEL, 仲不時聽到日文英文, 真係以為自己去左日本
荔枝同豬肉片係好夾的, 荔枝的甜令到豬肉片的肉味, 油味更好味;而牛小排油脂味重, 夠淋滑。 脆脆既紫菜, 包住有D似煲仔飯既烤飯團, 而且每啖都食到鰻魚, 性價比高 燒牛肉串比燒牛小排就少左油脂感, 但多左份牛肉味, 其實兩樣都好食;而燒鱔腩魚油味好香, 而且燒得D邊邊位好香脆, D個係限定的, 所以要食請早D黎 燒雞翼外脆內嫩, 只要落少少鹽已經好好味;而燒豆腐唔會唔會燒得好乾, 仲有好多汁, 好嫩滑 燒年糕好煙靭, 加左紫菜同芝士味道仲好食左 蟹膏燒大海老真係第一次食, 大海老彈牙鮮甜, 而當食到蟹膏遇上蝦膏果PART, 更有驚喜的感覺 燒蕃薯最緊要係食蕃薯自然既甜, D個燒蕃薯完全有D個感覺 燒豬頸肉肥廋適中, 而且係用靚豬, 唔會食到出面某D食店果種"莊"味;而雞腎好彈牙, 口感好好。 職員見我地兩人點牛肉湯烏東, 自動幫我地分為兩碗, 食得方便, 好細心呀。而且味道都幾好, 烏東好嫩滑, 加上牛肉, 真係有到日本食宵夜既感覺。
總結有日本FEEL之餘, 味道又好, 我地都食得好開心