2019-05-07 641 瀏覽
觀塘工廠大廈近呢幾年開咗好多樓上餐廳,有各式各樣主題嘅菜式,我之前試過意大利菜,今次我朋友帶我去食四川風味嘅私房菜,晚上去之前最好要book定 為咗迎合工廠區,午市都可以食到川味私房菜、如果我喺度做嘢又多一個選擇睇餐牌佢午市嘅價錢都幾大眾化,我覺得好過去茶餐廳食碟頭飯干煸四季豆有啲麻辣嘅香味,豆爽甜夾雜左啲橄欖菜食起上嚟好野味毛血旺麻辣味勁正,裏面有朱紅、豬肚、芽菜、牛百葉勁足料,四川麻辣真係好鬼正,越食個人就越慶,越食就越多汗不過會有一個衝動係不停食勁多材料豬紅好入味,鍋底會有啲粗紅薯粉,老闆娘話下次想食的話可以叫佢落多啲牛百葉又係索晒啲麻辣湯汁好好食麻辣干鍋肥腸,有個爐具一路慶住一路食 當我用過匙羹炒一炒嘅時候,辣椒嘅香味令到我都頂唔住打乞嗤干鍋肥腸真係好野味,鍋入面仲有雞軟骨,雞軟骨好鮮嫩爽口,比起平時食嘅唔同 平時食到嘅好乾,而呢度雞軟骨就好鮮嫩
睇餐牌佢午市嘅價錢都幾大眾化,我覺得好過去茶餐廳食碟頭飯
不過會有一個衝動係不停食
勁多材料