日本人氣連鎖迴轉壽司店ʜᴀᴍᴀ-ꜱᴜꜱʜɪ進駐香港,主打價錢親民嘅高質壽司,仲有兩種座位可以揀,就算一個人坐吧枱或者一班人坐卡位都絕對無問題👌🏻 最值得欣賞就係佢哋有成6款嘅醬油,由淡味到濃味都有,款款醬油都各有特色,啱哂對醬油有要求嘅人,而選擇困難症嘅話揀佢哋藍色ʟᴏɢᴏ嘅萬用豉油實冇錯🥳仲會不定期推出期間限定,幸運嘅我好開心可以試到佢哋嘅[初夏蟹逅祭]‼️1️⃣ 松葉蟹爪下肉🦀係其中一款嘅期間限定😚 食落柔嫩纖細,肉質鮮甜😆2️⃣ 炙燒鹽味檸檬特大松葉蟹腳🦀另一款嘅期間限定😚 松葉蟹腳大大隻,食落啖啖肉都好鮮甜🌟 加埋檸檬汁幾開胃🤤3️⃣ 大切生三文魚🍣三文魚好新鮮~ 勁長勁大片😚4️⃣ ʜᴀᴍᴀ醬燒牛肉壽司🐮不得不讚下牛肉都頗大塊~ 食落係甜甜哋,咬起嚟唔會好靭👍🏻5️⃣ 白身魚富士山軍艦🛳️果然係名不虛傳~ 係軍艦上舖滿大量嘅油甘魚粒粒😚 仲有頂頂嘅蟹籽做個點綴,加埋紅色ʟᴏɢᴏ嘅九州甘口刺身醬油一齊,好睇又好食😋 6️⃣ 炙燒芝士沙律醬漢堡扒🐷好新穎嘅壽司~ 食落一啲都唔伏,我覺得幾好食😚7️⃣ 他他醬廣島縣炸蠔🦪廣島蠔肥美兼飽滿~ 炸完之後加埋他他醬夠哂惹味,一啖一件好滿足😌8️⃣ 芝士薯條🍟熱辣辣嘅薯條都好

1️⃣ 松葉蟹爪下肉🦀
松葉蟹爪下肉

係其中一款嘅期間限定😚 食落柔嫩纖細,肉質鮮甜😆

2️⃣ 炙燒鹽味檸檬特大松葉蟹腳🦀
炙燒鹽味檸檬特大松葉蟹腳

3️⃣ 大切生三文魚🍣
大切生三文魚

三文魚好新鮮~ 勁長勁大片😚

4️⃣ ʜᴀᴍᴀ醬燒牛肉壽司🐮
HAMA醬燒牛肉壽司

不得不讚下牛肉都頗大塊~ 食落係甜甜哋,咬起嚟唔會好靭👍🏻

5️⃣ 白身魚富士山軍艦🛳️
白身魚富士山軍艦

6️⃣ 炙燒芝士沙律醬漢堡扒🐷
炙燒芝士沙律醬漢堡扒

好新穎嘅壽司~ 食落一啲都唔伏,我覺得幾好食😚

7️⃣ 他他醬廣島縣炸蠔🦪
他他醬廣島縣炸蠔

8️⃣ 芝士薯條🍟
芝士薯條

熱辣辣嘅薯條都好吸引,加埋勁邪惡嘅芝士醬根本就係絕配冇得輸,而且份量好多呢🤩

9️⃣ 宇治抹茶蒙布朗🍵
宇治抹茶蒙布朗

蒙布朗係宇治抹茶味,即叫即整夠哂吸引🥰 一絲絲嘅抹茶忌廉好澎湃,成座山咁樣,就咁食嘅口感好軟滑🥹 食之前強烈建議要淋上黑蜜🍯再連埋中間嘅雲呢拿雪糕、海綿蛋糕、鮮忌廉一齊食,ꜱᴏ ᴊᴇɴɢ😍

1️⃣0️⃣ 朱古力芭菲🍨
朱古力芭菲

朱古力芭菲用咗粟米片同埋忌廉做底層,上面有兩大球嘅雲呢拿雪糕同布朗尼,加埋啲ɴᴜᴛꜱ同埋朱古力醬食落勁幸福🍫
松葉蟹爪下肉
炙燒鹽味檸檬特大松葉蟹腳