2022-12-05
尖沙咀 開了間 #新韓國餐廳 叫 #海陸空 🤩一行四人每人不用$250,都幾飽肚而且仲買咗勁抵生果添OPPA推介這個鍋,食物來到仲幫我地剪開勁好,這個 漢拿山燉牛排骨鍋 沒想到嚟到會咁多🤩$588真心幾抵食,入面材料除了有 牛肩肉眼扒 勁多油花, 牛仔骨 肉不少仲好淋身,再加上不少蔬菜,薯粉,芽菜,年糕…配上香辣的湯好入味又開胃,我哋最後4人都差啲食唔晒海螺 🐚 冷拌麵 $220, 海螺 都大隻又彈牙,仲有不少蔥和芝麻,微辣帶點甜,混一起食都幾好食又清新 炸魷魚 🦑成日都食但見到鮮蔘都可以炸,而且$88咁抵就試叫咗份 炸魷魚鮮蔘 ,細問下原來係 #韓印紅 #鮮蔘 ,來到一枝蔘都幾特別,2款都不油身,蔘味幾甘,我哋少食就加點蜜糖好好食又特別。魷魚大隻彈牙不錯,價錢咁抵好推介最尾差不多食完仲每人有枝韓版乳酸菌🍼味道不太甜幾好味門口仲有個雪櫃賣韓印紅生果,見到蜜瓜加蘋果係$99咁抵🥰而且都幾大個當然買咗2份回家再食過整體食物不錯,坐位都舒服,而且有不少待應和電視勁方便睇世界杯,而且見到佢有炸雞餐都好抵食,已經約咗朋友下次再嚟食過
最尾差不多食完仲每人有枝韓版乳酸菌🍼味道不太甜幾好味