2024-05-26 277 瀏覽
誰說小店不能做到高質而勝價比高的食物🥘。 發現在元朗的小巷中, 有一間日本餐。 不論麪質,價錢都優勝。 (5⭐️最高)日式濃汁會牛肋條壽喜燒湯套餐(5⭐️)當中的湯底好濃烈,日式濃汁又甜甜酸酸, 好開胃🤤。 牛助條煮得好滑、好冧😙。 麪底我選擇了香港傳統手工蛋面, 黃色麪身,保留濃濃的蛋香味, 食落非常有筋性、而且彈牙。 醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯套餐 (5⭐️)湯底用骨湯,入口味到鮮甜,豚肉軟骨又大大份,又夠入味🤩、又夠腍嘅豬軟骨十分足料😘. 但我比較喜歡佢脆脆豬皮👍🏻,咬落爽口而且唔油膩, 湯底方面相對比牛肋條湯底為清淡,而面質亦都相當入味🤩。 唐揚炸雞🍗入口香嫩幼滑,而且份量啱啱好🥰又唔會太油膩😉沙律大大份, 又夠足料, 抵贊👍🏻海苔薯條 (5⭐️)夠香夠熱夠脆,而且海苔粉🩷亦都好足料。鐘意食海苔嘅朋友,必食之選。椒鹽炸雞軟骨(5⭐️)入口爽口彈牙, 粒粒下一首大少適中😘。 椒鹽分布平均😙

日式濃汁會牛肋條壽喜燒湯套餐(5⭐️)
日式濃汁會牛肋條壽喜燒湯套餐

醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯套
餐 (5⭐️)
醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯套 餐

唐揚炸雞🍗
唐揚炸雞

入口香嫩幼滑,而且份量啱啱好🥰又唔會太油膩😉

沙律

大大份, 又夠足料, 抵贊👍🏻

海苔薯條 (5⭐️)
海苔薯條

椒鹽炸雞軟骨(5⭐️)
椒鹽炸雞軟骨

入口爽口彈牙, 粒粒下一首大少適中😘。 椒鹽分布平均😙

日式濃汁會牛肋條壽喜燒湯套餐
醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮豚骨濃湯套 餐