餐廳: 鮮丼家
資訊:

2019-01-30 451 瀏覽
阿sir為馬拉松添新跑鞋,响何文田上樓鋪振興完經濟後,到晚餐時段當然响呢區食完先回府啦,估唔到行到一條短短嘅勝利道,已經有5間以上日本食肆,我哋就揀咗間裝修平實、價錢親民嘅小店一試。豚肉壽喜燒 $78🥢🥢🥢就係响門口見有壽喜燒,被吸引了,套餐有麵豉湯、沙律、白飯、豚肉壽喜燒鍋,鍋物材料超級多-豚肉片、蛋、娃娃菜、豆腐、芋絲、獅子狗卷等等,總之食極都仲有咁。豚肉無雪味,食到淡淡豚肉香,湯底略咸唔夠甜,整體嚟講算ok角切魚生飯 $55🥢🥢🥢套餐有麵豉湯、沙律、丼飯,魚生鋪滿成碗飯,勁吸睛,三文魚粒厚切充滿油脂,唯一被貶係個飯,有d爛同一嚿嚿,如果唔係就可稱上物超所值芝麻雞翼 $33🥢🥢🥢叫得芝麻雞翼,就當然係芝麻做主角啦,可惜芝麻不足又唔夠香,幸好雞翼熱辣辣同滑,挽回些少分數汽水 $10二人共消費:$176 (不設加一)

豚肉壽喜燒 $78🥢🥢🥢

角切魚生飯 $55🥢🥢🥢

芝麻雞翼 $33🥢🥢🥢

汽水 $10

二人共消費:$176 (不設加一)
2019-01-20