2016-09-07
經朋友推介,去左呢間螢壽司,聽講價錢唔貴之餘味道都幾好。7點黎到,店内地方不算太大,所以都幾乎坐滿。而且店内既裝修好日本風,有日式居酒屋感覺。一坐低第一時間睇下menu有咩食,見到呢排周年慶,所以原板海膽刺身($58)可以以半價就食到,即係$58, 加$10仲有碗冬菇飯添,認真抵食。海膽入口尚算creamy,不過新鮮度一般,無應有既鮮甜味道。不過好彩唔會話好腥,呢個價錢黎講都接受到。另外點左一個辣汁三文魚小卷($68)。呢個卷物味道中規中矩,辣汁其實就係平時食芝麻八爪魚果隻汁,食落僅微辣。不過始終呢個醬汁都較爲濃味,所以有少少蓋過左三文魚既味道。四色鍋巴($88),賣相夠曬吸引。鍋巴上各有四款不同既刺身,分別係鮑魚,吞拿魚蓉,海膽帆立貝,飛魚子三文魚蓉鍋巴香脆可口,配魚生一齊食口感夠曬特別, 不過如果中間加少少醬汁如沙律醬,味道可能會更好。全餐最令人滿意既一款串燒- 鹽燒厚切牛舌($48)。牛舌果然非常厚切,而且非常爽口彈牙,加埋檸檬汁更可以去除油膩既感覺,味道好好。另一款串燒- 鹽燒手羽($22)燒得幾好,外脆内嫩,又能夠保持肉汁。美中不足就係有少少咸左d。大蝦天婦羅($48)呢個就
7點黎到,店内地方不算太大,所以都幾乎坐滿。
而且店内既裝修好日本風,有日式居酒屋感覺。
即係$58, 加$10仲有碗冬菇飯添,認真抵食。
不過好彩唔會話好腥,呢個價錢黎講都接受到。
呢個卷物味道中規中矩,
辣汁其實就係平時食芝麻八爪魚果隻汁,食落僅微辣。
不過始終呢個醬汁都較爲濃味,所以有少少蓋過左三文魚既味道。
呢個就有少少失望,因爲炸粉的確偏厚,感覺真係好飽濟。
味道幾好,飯粒分明,炒得乾身,而且櫻花蝦分量相當慷慨,整個炒飯蝦鮮味非常突出。
炒飯上更有兩隻啖啖肉既大蝦添,夠曬飽肚。