2023-05-17
黎開中環想食拉麵,結果都係返左黎金鶴拉麵,好多區都有分店,我最鍾意都係中環店,除咗野好食外,服務好好,拉麵師傅仲會同我傾下計推薦下野食❣️好似真係日本既拉麵店咁,令我感覺良好🫶🏻拉麵、串燒、小食等都相當吸引🤩依家仲有套餐,小店舒服,飲住大大杯麒麟一番榨生啤,超爽,慢慢揀野食😇次次都食佢唔同既期間限定,今次就食返金鶴元祖級鎮店之寶 —— 極濃 · 雞白湯拉麵🐔 上枱個賣相超豐富,用原隻雞烹煮8小時以上既濃厚雞白湯,啲湯係睇得出既濃🤤即刻飲啖湯,哇一聲,超濃厚身,入口好綿,唔會好咸,好濃雞味,真心正💟配埋拉麵,偏幼而掛湯一流,好夾個湯底,食唔停🍜個湯會將所有配菜都大提升✨叉燒肥瘦適中好好味,除左叉燒仲有慢煮食胸,唔肥膩但超嫩既肉質,幾好味,配左雞湯簡直癲,好好味😋健康都可以好味,仲有即炸牛蒡,除咗令賣相特別啲,亦令雞湯拉麵多一份惹味,更多一層次既美味🫠拉麵師傅極力推介下都係叫左生蠔黃金燒,雖然已經食過依個期間限定,但真係好彩有叫🤩好大隻既瀨户內海生蠔,好新鮮,仲要係係生燒😳蠔味好濃又大隻,蠔控真係必食🫶🏻如果未食過依度既極濃雞白湯,真心要試下 ,一試難忘🥹仲可以外賣,某啲app好似仲有折扣❤️
如果未食過依度既極濃雞白湯,真心要試下 ,一試難忘🥹仲可以外賣,某啲app好似仲有折扣❤️🔥啲雞湯味依家仲係個口入面!😗