2020-11-08
炸雞應該係近年地位提升得最快既食物,而Goobne係發源地韓國都有過千間分店,係必試既烤雞店之一旺角店,裝修以簡約舒服韓風設計,寬敞而輕鬆嘅感覺餐牌主打當然係烤雞,幾十款睇到眼花,芝士鍋實在太吸晴亦有好多韓式燒酒整既雞尾酒UFO芝士火鍋,賣相驚人,附上一個爐保持溫度,中間啲芝士係三種芝士mix埋,吸引到呢揀兩款雞,叫左甜辣烤雞同蜜糖味香滑烤雞,先試雞本身既味道,甜辣雞都係韓式炸雞好signature既味,皮非常脆,但個甜辣味怪怪地,無乜甜味而無乜味,淨係乾同辣,真心唔好叫蜜糖香滑烤雞,外皮香甜,味道幾唔錯,雞肉真係好滑就咁食都好正芝士溶咗即刻拉下絲試下佢,視覺效果100分好拉得又好包得,係好玩既,芝士幾咸既,記住早啲食,煮煮下啲芝士變咗質感怪怪的整體都真係要試下既,一個幾正既體驗未夠喉叫多個韓式雞蛋卷,賣相好靚好吸引就好似紫菜包飯但飯變左蛋,口感好豐富,清清地幾好味既,食多幾舊就好飽建議大家點多啲醬,風味會更好而無咁漏,感覺如果又有飯又有紫菜又有蛋好似會更正一路食嘢一路飲住柚子蜜雞尾酒,韓式燒酒加蜜子蜜,其實相當驚喜,好味易入口而唔會好甜,飲得好暢快易醉係真既整體感覺唔錯,雖然每樣野都
整體感覺唔錯,雖然每樣野都唔平,但份量都好足,較適合多啲人既飯聚如果你對芝士無咩執著既,直接試烤雞應該會更好味
#個經理講英文唯有當佢係韓仔
#落太大雨有位變等位