2018-11-16
好多人會覺得,「炸既野咩都好食啦」,或者「炸既野都係差唔多味啦」,其實只係你未食過好味既炸物舊時好出名既炸物小店必數丹麥餅店,大球場附近,炸脾、豬扒包依啲無得輸今次食中環分店,舊式裝修變成新派懷舊,靚既細店餐牌就主打炸物,炸薯條實走唔甩茶記下午茶到沙律意粉都會有,肚餓可以加個常餐,當然要食佢唔同既炸野啦食個豐富下午茶餐,招牌炸雞脾,火腿通粉加杯熱檸茶,好吸引炸雞脾真係無得輸,絶對唔乾身,外脆內軟而全不油利,雞肉淹得正腿通同檸茶就正常啦大大碗大蝦凱薩沙律,以為份量好少都係做樣多,點知份量好足味道正常,大蝦數量比想像多好多而幾好味炸香蕉隨即就上,入口脆,即溶,焦味mix蕉味,個人認為ok啦,可以一試但唔會食兩次勞蘇食推介 —— 炸薯條 x 炸魷魚鬚炸薯條,脆而唔油,粗薯條加晒分,個風味你食下先知炸魷魚鬚驚喜,好鮮好彈,保留晒個魷魚味,要試傳統店能夠出名能夠承傳必有其原因,望落係普通食物都可以有好唔普通既味道中環店就執喇,要食趁早!#炸都有學問#我懷疑個薯條炸時有加動物脂肪先咁正#豬扒包先係必試
#炸都有學問
#我懷疑個薯條炸時有加動物脂肪先咁正