2006-12-16 18 瀏覽
行花墟必經之路,經過樓下N次直至今日至第一次幫襯,為的就係廣告牌"高茶"呢2個字。撐左一層樓梯,人未上到餐廳侍應小姐已經迎賓,坐唔到window seats但都有個4人位坐坐,真舒服!!成間餐廳已經好有聖誕節氣氛,一來對住棵聖誕樹坐,又見到有個假壁爐,"火"光熊熊,感覺溫暖。一個人食唔到高茶,下午茶餐又唔多合口味,幸好仲有天使麵選擇:餐湯三選一,今次揀左洋蔥湯因為比較少機會飲到,洋蔥湯呈淺啡色,洋蔥都幾多但味道唔濃,飲到有牛油味,普普通通之作;跟餐麵包質素麻麻,唔熱又孩,唔好吃!天氣凍加上硬牛油,好難茶lu....白汁焗三文魚天使麵:記得點菜時好似唔係叫焗天使麵bor,莫非又睇錯??三文魚份量唔少,最重要係無腥味!!今次件三文魚唔孩,但自己都係鐘意生食多d。天使麵唔太彈牙但都唔太淋,ok啦;只係加埋白汁一齊食感覺較立,有d滯既感覺。餐飲揀左凍奶茶,茶味幾濃又唔會太甜,都可以一飲!只係呢餐係匆匆完成,無好好享受佢既味道同聖誕氣氛濃厚環境,只因為有2個吸煙的女人不斷係吸煙區食煙,令到本來無乜冷氣既餐廳焗上加焗,走為上著!!!服務方面幾位侍應都幾有禮貌,不過2位女侍應就比較醒目;高茶/焗雪山

餐飲揀左凍奶茶,茶味幾濃又唔會太甜,都可以一飲!

服務方面幾位侍應都幾有禮貌,不過2位女侍應就比較醒目;高茶/焗雪山都係留返食肆全面禁煙再黎試。