2016-02-26 578 瀏覽
近日同一時間煲緊幾套韓劇,真係睇得超投入,所以又忍唔住拉埋幾個fd黎呢度朝聖,當正自己半個韓妹仔。首先梗係叫個部隊火鍋啦,唔係點稱得上係韓迷呀,見到劇入面D主角都成日拉大隊歎部隊鍋,一口泡菜、一口腸子,一口餐肉,睇落平凡,食落充滿風味,仲有大塊芝士mix埋公仔麵,非常豐富,如果可以同oppa一人一啖就好喇,哈哈~之後上枱嘅係人氣十足嘅醬油蟹,又係見到好多韓星必食,點可以唔跟?食法當然亦要跟到足,就係直接將紫菜飯加入蟹蓋內同蟹膏一齊拌食,咁樣就可以嘗真蟹嘅鮮味同鹹香,正~仲有記得之前睇running man,見到成員去左食牛排骨,食到好滋味咁,所以我地都order左特大牛仔骨+LA牛仔骨,店員好細心幫我地碎上,之後包入生菜送入口,惹味得黎唔怕太油膩,亦能豐富牛肉嘅口感~真係好羨慕韓國人可以成日食到咁多美食,黎呢度食總算係滿足我地一班韓粉嘅心癮啦!
部隊火鍋
醬油蟹
特大牛仔骨+LA牛仔骨

2016-02-20
20 分鐘 (堂食)
部隊火鍋
特大牛仔骨+LA牛仔骨