2023-07-15
今次唔係第一次食no money so lonely ,之前試過去銅鑼灣嘅分店,每次都有感餐廳真係好有心思,每一個角落、每一個卡位都洋溢住北歐情懷,因為好鍾意佢嘅裝修,所以真係好Lonely嚟到都覺得好Happy 😂(自己講完都笑咗🤭)就算係連懷舊餐牌用詞句子都好幽默,入面重加咗一首空囊嘅詩歌,然後每一份餐點拍攝都好有《Little thing戀物誌》嘅感覺,有一刻我幻想到底店主會唔會就係呢本雜誌嘅Fans😆約咗個好耐冇見嘅朋友嚟到,3點前嚟到竟然趕得切點佢哋嘅set lunch menu ,因為晏晝嘅餐牌好多喺單點餐牌冇嘅,而且會包埋餐湯/沙律、餐飲,加多少少錢重有一份迷你嘅窩夫🤭跟餐重有一杯美式咖啡/蜂蜜紅茶/青檸梳打或可樂,其他特飲可以減$20優惠點。寂寞的全日早餐有別於一般餐廳嘅全日早餐,松露炒蛋、烤春捲、蝦餅、牛油果沙拉同大菇,春卷真係非常香脆可口,配合埋蝦餅帶出亞洲的風味,松露炒蛋炒得很滑溜但仍帶有蛋液未熟透🤭卻很是我杯茶!椰椰麻麻漢堡包軟滑嘅牛肉漢堡🍔配合蕃茄生菜芝士,卻創新地加入埋椰子香和麻醬,口感很特別!另外粗身薯條很大一盤,以午市套餐份量很足夠!楓糖香蕉奶蓋窩夫午市
寂寞的全日早餐
椰椰麻麻漢堡包
楓糖香蕉奶蓋窩夫
午市套餐加六十幾蚊就可以有迷你嘅窩夫甜品,不過份量相當唔迷你☺️香蕉勁足料,楓糖味配合埋奶蓋簡直係天衣無縫嘅組合,仲要有一球香滑雪糕添!呢個真係抵加嚟試😆