1K
2018-02-01 647 瀏覽
不時喺商場會見到間野嘅蹤影,主要出品芝士蛋糕、芝士餅,早輪喺朗豪坊開咗第一間cafe可以堂食,其實地點好方便我地,但種種原因硬係食唔到。(一向out) 反而嗰黎到希慎,見呢個counter都有雪糕,一於試埋配合cafe開幕,同時推出cow cow iced牛奶芝士軟雪糕,三款口味,芝士、牛乳、兩溝,分筒裝、杯裝,定價$40-48,筒裝比杯裝貴5蚊,因為連雪糕筒都有芝士製作,但杯裝又會多塊芝士餅。北海道牛奶芝士 $48雪糕筒偏長身,所以視覺上覺得幾大杯,不過並冇唧到最底,大約淨番手指尾咁長係空心嘅。雪糕揀左兩溝,可見芝士嗰邊較實淨,口感結實順滑,牛奶雪糕接過手好快已經開始溶化,水廖廖。雖然係北海道牛乳,但存在感略低,食左幾啖已經唔覺有牛奶味芝士雪糕反而有點驚喜,高達只是加上忌廉芝士混合,其實都算幾明顯突出如果太高濃度,反而會鹹同膩。芝士味雪糕唔係食過好多次,最近已經係珠海麥當勞食嘅紐約芝士新地筒,好難食,哈。雪糕筒都幾有誠意,加入芝士製成,除左夠脆,仲有陣鹹香,好似食緊品客薯片。雖然呢杯野要48蚊,一試都無妨啫

北海道牛奶芝士 $48

雖然係北海道牛乳,但存在感略低,食左幾啖已經唔覺有牛奶味
如果太高濃度,反而會鹹同膩。

2018-01-26