2021-09-16 788 瀏覽
Bookmark 咗一段時間,終於過嚟食到OpenRice 寫餐廳9點收工,我8點黎到都要等2張枱先入得,都等咗成15分鐘,同埋好多人嚟買外賣,就收都仲有人嚟買,真係魅力沒法擋急不及待叫咗成枱野食(已經偷食咗哈哈),逐樣講~肉鬆起司蛋餅,4件大大件,肉鬆愛好者表示好滿足 但係芝士味就完全唔見咗,媽媽話佢食唔出入面有芝士 如果芝士多返啲就完美~拼盤樣樣滷水都有少少,份量唔多,至在乜都食吓,豆干牛肚最好食紅燒牛腩麵有少少失望,麵底有鹼水味,令我很困擾 牛腩有幾舊,夠冧入味有膠質,不過最好食係蘿蔔,好入味清甜九份芋圓!估唔到都幾大碗!而且唔會過甜,清清地涼涼地食完重口味嘅一餐再食真係好舒服,高質推介老實講綜合睇呢間餐廳係中常水準,唔會話特別好食,相信係其他地區都揾到不相伯仲嘅餐廳,但如果係住附近嘅街坊,呢個水準同價錢,經常食都好正常呀
Bookmark 咗一段時間,終於過嚟食到

急不及待叫咗成枱野食(已經偷食咗哈哈),逐樣講~

肉鬆起司蛋餅
肉鬆起司蛋餅,4件大大件,肉鬆愛好者表示好滿足
但係芝士味就完全唔見咗,媽媽話佢食唔出入面有芝士
如果芝士多返啲就完美~

滷味拼盤

紅燒牛腰麵
紅燒牛腩麵有少少失望,麵底有鹼水味,令我很困擾
牛腩有幾舊,夠冧入味有膠質,不過最好食係蘿蔔,好入味清甜

九份芋圓

肉鬆起司蛋餅