2022-06-09 33 瀏覽
北角錦屏街新開左一間三文治店,身為北角街坊既我,一定要去探下店,餐廳裝修歐陸風,門口還有户外位,感覺舒適寫意。餐廳主要售賣六款三文治,見到安格斯西冷牛堡同手撕油封鴨脾三文堡有手指公logo,咁就一定要試下,combo要另加$20,有soft drink 同 canjun French Fries,薯條係我鍾意食既粗薯條,加上有香料粉,十分惹味。安格斯西冷牛堡 用安格斯西冷黎做三文治,真係相當吸引,麵包係選用focaccia麵包,烘得非常香脆,帶淡淡香草氣息,揭開麵包就係好澎湃既牛扒,牛扒微微煎香,中間還是粉嫩的顏色,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道香濃,還有火箭菜和蕃茄,可平衡油膩感。手撕油封鴨脾三文堡油封鴨脾比較少食,所以一定要試!估吾到係咁好食,鴨肉非常之嫩滑,而且份量好多,用料毫不吝嗇,一口咬落去肉汁四溢,還有鴨油的香氣,而麵包係選用拖鞋包,外殼酥脆,口感鬆軟又煙韌,還有生菜和蕃茄,令口感更豐富。

安格斯西冷牛堡

手撕油封鴨脾三文堡