2021-11-09
北角正宗印度菜🇮🇳今日出開嚟不過就試吓呢間一直都好出名嘅印度餐廳。今日係一開門就嚟,所以係完全唔使排隊。喺呢度食lunch set,會附送一個餐湯,今日嘅係蕃茄湯🍅,佢個蕃茄係比較濃味👍🏻,同埋會有少少香草味🌿,鍾意蕃茄嘅朋友就啱晒啦😍瑪沙拉雞肉🥘($65)印度咖喱好明顯係佢個香料味係比較重,佢呢度個辣到我都食到,非常之惹味,啲雞肉都夠入味🐔,同埋都夠嫩滑,唔會鞋口,係雞件嘅份量比較少,得三四件左右。烤餅🫓佢個烤餅係非常之新鮮㗎,上枱嗰陣時係熱辣辣♨️🔥,口感煙韌,有麵粉嘅香味,咖喱係一流呀🙌🏻印度拉茶🇮🇳☕️(+$8)餐飲要左印度奶茶,都係香料味比較重同埋會比較甜少少,怕甜嘅朋友就唔好嗌啦。提提大家,佢每一張枱都會放一支樽裝水,但係係要收費㗎,如果冇需要就唔好開啦📍 羅勒印度餐廳 (七姊妹道) (北角)北角七姊妹道7號昌輝閣地舖
瑪沙拉雞肉🥘($65)
烤餅🫓
印度拉茶🇮🇳☕️(+$8)
📍 羅勒印度餐廳 (七姊妹道) (北角)
北角七姊妹道7號昌輝閣地舖