之前都聽過3R,不過一直未有機會及時間。今天中午嘅lunch,可說是逢旨,因老細呀鬼話這3R已聽聞已久,不如今天go for lunch!立即search open rice 佢 電話訂枱先!入到木星街,此店位於街最尾的掘頭路,不說也不會估到街尾有間咁舒適、清雅嘅餐廳。午餐有set lunch,無散叫。由$98-178不等。包頭盤或湯,當天是一隻baked oyster跟沙律菜 or fresh clams chowder .每樣叫了一個。Main course Boss叫了US Angus beef,medium rare $158。而我就叫咗個佢介紹daily special,60度olive oil 浸或panfried東星斑,$168我揀咗panfried.Take 完order,佢話面飽要等一等。乜飽都要話比人知要等?等咗一陣,招呼你一個唔講你都未必估到嘅墨魚汁面飽,熱辣辣,外脆內軟,好味!Baked oyster 好香口惹味,Boss話湯都好飲,clams is fresh!Angus Beef 整得好好食,成數都啱,肉係靓quality,連伴菜也很有心思、水準。用一個小杯
Take 完order,佢話面飽要等一等。乜飽都要話比人知要等?等咗一陣,招呼你一個唔講你都未必估到嘅墨魚汁面飽,熱辣辣,外脆內軟,好味!Baked oyster 好香口惹味,Boss話湯都好飲,clams is fresh!Angus Beef 整得好好食,成數都啱,肉係靓quality,連伴菜也很有心思、水準。用一個小杯子放切片薯仔、洋冲、一些cream sauce,上面再加些cheese焗,做了杯焗薯仔,伴菜仲有些炒什菜,有茄子、小黃瓜及把長長的青豆札起焗熟,顏色豐富又好味。而我個東星斑我都未試過咁整,煎得好香,食得出好新鮮,very good!餐后,我們在白枱布上留下一些黑色的面飽碎,十分礙眼,想不到這裡會有專業及細心的掃枱服務。沒有吃甜品了,好飽,叫了兩杯咖啡。奶是熱的,都唔錯!我和boss对這lunch好讚賞,希望有更多人認識。
餐后,有和老板傾計,多謝為客人做有誡意、心思旣食物,一間難得嘅餐廳。
一定會介紹給朋友,有機會及好快再來,同男友慶祝生日來diner。
2010-03-03
  • Angus beef