2018-03-12 747 瀏覽
餐廳主打四款拉麵 - 魂、火魂、太極、青龍。原本覺得青龍幾吸引,不過因每日現做嘅湯底製作需時,要晚巿先供應,而我地又不嗜辣,最後叫咗【魂】同【太極】兩款拉麵。落單係用平板電腦,麵條軟硬度、調味濃度、追加配料等等都可以選擇,一目了然。餐廳亦供應多款小食,大部份只係十幾二十蚊,都幾抵食。飲品叫咗【日本梅子雪碧】,少少一粒梅子令到雪碧酸maymay,幾好飲。【太極$98】叉燒、流心蛋、蟹膏+金箔拉麵,湯底係墨魚汁配豚骨湯。叉燒嘅上面擺咗蟹膏同靚靚金箔,濃濃蟹膏味,正。先試啖墨魚汁配豚骨湯,味道幾濃,好似仲有啲芝麻味。麵條揀咗中等軟硬度,掛湯能力高。可惜嘅係叉燒只得一塊,唔係好夠喉。【魂$88】濃豚骨湯底配叉燒同流心蛋拉麵。都係純豚骨湯底啱我多啲,大量香蔥令湯底濃得嚟又帶啲啲清香,可惜同【太極】一樣都係只得一塊叉燒。【日式清酒煮蜆$38】啲蜆都幾大隻而且係新鮮嘅,湯嘅酒味適中,仲加咗少少紅辣椒粒,食落幾惹味。餐廳有普通枱同「自閉位」,雖然餐廳位置比較僻,但我哋食到兩點幾都不斷有客入座,睇嚟餐廳喺呢區都幾受歡迎。
餐廳主打四款拉麵 - 魂、火魂、太極、青龍。

餐廳亦供應多款小食,大部份只係十幾二十蚊,都幾抵食。

【魂$88】濃豚骨湯底配叉燒同流心蛋拉麵。

【日式清酒煮蜆$38】