2020-01-11
其實我麻麻地鍾意食粥底火鍋架咋, 但家姐話呢間好好味,又抵食, 唔試唔得咁話。吹到咁大, 咁就緊係要拉大隊嚟啦。我地訂左第二場, 所以都等左一陣,等清場。坐底店員就會開始報置桌面、鍋底、放低調味架等。流程十分順暢。點菜亦非常簡單, 海鮮六選一, 其他配料選八款。我地因為第一次嚟, 所以當我地點好菜, 隔離左右都已經開始上菜了😅。打邊爐當然要配啤酒啦,仲要係我至愛嘅青島添!好快我地都開始有得食喇。每張桌面上有放了計時器同每款海鮮所需烹煮時間, 好方便。我地先吃蛤蜊、大蜆、鮑魚、多寶魚等, 跟住煮蟹。大蝦勁新鮮, 上桌時仲不停跳緊,我地要用碟蓋住以防生蝦亂跳😂。吃過海鮮, 我地開始滾其他配料, 魚皮餃好好味, 響鈴就麻麻地, 下次唔會叫, 雞丸係手打,裡面溝左雞骨所以幾有咬口。豬肉片同豬肚都好好味。最後店員會加入南瓜、芋頭粒同米飯煮粥, 吸飽各類海鮮精華嘅粥勁鮮甜, 勁好味。咁多野食,呢個價位真係物超所值!
打邊爐當然要配啤酒啦,仲要係我至愛嘅青島添!
咁多野食,呢個價位真係物超所值!