2024-10-01
The Farmhouse咖啡廳由9月12日至11月30日期間同杭州君悅酒店既「湖濱28中餐廳」合作,精心炮製左一系列既正宗江南美食😍最正一定係自助餐到食到大閘蟹🦀-🌟自助晚餐 🔹江南美食區🎈十年花雕熟醉大閘蟹🎈鎮江餚肉🎈龍井蝦仁🎈東坡肉-最推薦一定係十年花雕熟醉大閘蟹😳🦀今年第一次食,估唔到咁快九月就有😚(晚市每位一隻)真心好好食❤️❤️酒味香濃,成隻大閘蟹係吸哂啲花雕味!蟹膏香甜,蟹肉清甜結實🫶🏻另外,鎮江餚肉都好有驚喜🥰本身自己係唔太鍾意食肥豬肉,所以東坡肉呢啲真係可免則免~但呢度既東坡肉真係入口即溶,個日足足食左三四舊咁多🤪宜家諗返起都仲係好回味好掛住😋-🔹 熟食區有各式各樣既燒味,例如叉燒、切雞、燒鴨等~仲有即切牛扒🥩即烤雞翼、菠蘿、羊架等!仲有印度菜🇮🇳,如巴東牛肉、瑪莎拉雞、奶油黃扁豆、印度烤餅等!-🔹 冰凍海鮮+刺身區大家都一定衝住去食既蟹腳同蟹鉗,又唔錯幾新鮮~至於刺身一共有五款,整體就不過不失🤭-🔹甜品區酒店最signature既12款口味轉盤雪糕🍦大推芒果、斑蘭同泰奶🥰試左呢三款覺得個味道好rich,夠哂濃郁!值得留quota試喔😌另外燕窩杏仁布甸都超好味,口感好滑好
🌟自助晚餐
🔹 熟食區
🔹 冰凍海鮮+刺身區
🔹甜品區
旋轉雪糕
酒店最signature既12款口味轉盤雪糕🍦大推芒果、斑蘭同泰奶🥰試左呢三款覺得個味道好rich,夠哂濃郁!值得留quota試喔😌另外燕窩杏仁布甸都超好味,口感好滑好重杏仁香~堅果撻都可以一試,但食完成個係飽哂🥹😂
🔸The Farmhouse 咖啡廳
📍北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座二樓