餐廳: 天天素食
資訊:

2007-04-24 27 瀏覽
今日放學行過就買十蚊三件黎做下下午茶。買左鹹既糯米卷、酸既沙律卷同埋甜既芝麻卷。糯米卷d糯米本身有味, 入面卷住好幼既甘荀同齋火腿各一條, 出面用紫菜包住再有一層薄薄地炸過既脆漿響出面, 口感幾好! 即使我買果陣凍晒, 糯米仲好煙韌, 炸既外皮唔會太油。沙律卷都係炸既, 不過買果陣又係凍晒架啦, 有菠蘿、粟米同甘荀, 加埋沙律醬做餡, 幾開胃, 不過沙律醬多左少少有d"漏"。芝麻卷不過不失, 味道ok。十蚊三件有呢個水準算唔錯啦!!!^^ 而且都幾多款!不過我比較建議揀兩件咸一件甜//酸既點心, 好似我今次咁, 食完沙律卷又要芝麻卷, 覺得有少少"漏"。
芝麻卷不過不失, 味道ok。